Necati - Perihan Kervancı Ortaokulu Açıldı

Tekirdağ’da bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ziyaretlerinin ardından Çorlu’ya gelerek hayırsever Kervancı Ailesi tarafından yaptırılan okulun açılışını yaptı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile beraber okul açılışına Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mestan Özcan, Gökhan Diktaş, Çiğdem Koncagül, Çorlu Kaymakamı Murat Eren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt siyasi parti başkanları, STK temsilcileri kurum amirleri ve çok sayıda davetli katıldı. 
BİZ KARDEŞLER BABAMIZIN FİKRİNİ HAYATA GEÇİRDİĞİMİZ İÇİN GURURLUYUZ
Kervancı Ailesi tarafından Zafer Mahallesi’ne yaptırılan 32 derslikli okul bu yıl eğitim öğretime başlamıştı. Yaklaşık 1200 öğrencinin eğitim gördüğü Necati Perihan Kervancı Ortaokulu’nun açılışına Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin katıldı. Açılışta Kervancı Ailesi adına Aydın Kervancı bir konuşma yaptı. Aydın Kervancı yaptığı konuşmada; “Rahmetli babamızın ve Allah sağlık versin değerli annemizin ismini taşıyan okulun açılışına hoş geldiniz. Biz kardeşler babamıza ait bir fikri hayata geçirdiğimiz için çok gururluyuz. Babamız gerek iş hayatında gerekse aile hayatında sıkça eğitimin öneminden bahsederdi, babamızın eğitime verdiği bu önem okulumuzun inşaat aşamasından bitimine kadar aklımızdan hiç çıkmadı. Dolayısıyla bizimde eğitime bir yönüyle katkı sağlamış olmamızın ve rahmetbi babamızın hatırasını yaşatmamanın mutluluğu içerisindeyiz. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Bugün bu okulun sıralarında eğitim alan tüm öğrencilerimiz ve geleceği şekillendiren çok kıymetli öğretmenlerimiz sizlere seslenmek istiyorum bizler sadece bir eğitim yuvası kazandırdık parlak başarılarıyla fikirleriyle yön vererek burayı aydınlatacak olan sizlersiniz. Bu eğitim yuvasının başarıları hangi alanda olursa olsun inanın bizleri daha da mutlu edecektir. İnanıyorum ki Necati Pehlivan Kervancı Ortaokulu’ndan birçok başarılı öğrenci yetişecek ve bizleri de gururlandıracaktır” dedi. 
EĞİTİM YÜKÜNÜ HEP BİRLİKTE KALDIRALIM, KERVANCI AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yaptığı konuşmada; “Şu anda Türkiye’de 20 milyon öğrenci, 1 milyon 200 bin civarında öğretmen ve 76 bin tane de okul yâda kurumumuz var. Bu kadar büyük bir yapı içerisinde kuşkusuz bunların tamamından Milli Eğitim Bakanlığının bütün problemleri çözmesi mümkün değil, biz burada haberdar olduğumuz gördüğümüz bütün problemleri çözmek için çaba sarf ediyoruz. Ama beni mutlu eden şey şu Malkara’da bir hayırseverimiz bize bir okul yaptı bugün burada Kervancı Ailesi bir okul yaptılar, arzu ettiğimiz istediğim beni mutlu eden şey bu yükü taşımımıza yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu kadar büyük bir yükü Milli Eğitim Bakanlığı’nın tek başına taşıması mümkün değil. Hayırseverlerimizin velilerimizin ailelerimizin mutlaka desteğine ihtiyacımız var. Sadece bakanlık olarak bizim değil öğretmen arkadaşlarımızın ciddi desteğe ihtiyacı var.  Arzum temennim şu ki toplumun her kesimi her paydası bizimle eğitim yükünü paylaşmak konusunda iş birliği yapsın. Biz bakanlık olarak buna açığız gelin hep beraber yapalım eğitim öğretimle ilgili süreçleri hep beraber ülkemize katkı verelim. Kervancı ailesine özel olarak teşekkür ediyorum. Hayırseverler bu anlamda bizim yükümüzü alıyorlar, eğer almazlarsa bu yükü paylaşamazsak her yıl ihtiyaç duyduğumuz derslik sayısını alt alta yazdığımız zaman ülkemizin bütçesinin tamamını ayırsak neredeyse yetmiyor. Kaldı ki Türkiye genelinde Sayın Cumhurbaşkanımızın eğitime verdiği önem sayesinde öğretmenlerimizin yaklaşık 3’te 2’si son 20 yılda atandı. Mevcut dersliklerimizin 2002 de var olan dersliklerin yaklaşık 2,5 katı kadar derslik yapılmış durumda. Ama ihtiyacımız var mı var. bu ihtiyaçları biran önce gidermek istiyorsak hayırseverlerimizde taşın altına elini sokarsa çok mutlu oluruz” dedi. 
TEKİRDAĞ’DA İHTİYAÇLARIMIZIN BÜYÜK BİRÇOĞUNU 2024 YILINDA GİDEREBİLENİMİZİ PLANLADIK 
Konuşmasını sürdüren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Tekirdağ’daki mevcut durumun analizini yapmak eksiklikleri tespit etmek ve çözüm için kendimize bir ajanda oluşturmayı planladık ve bunu da yaptık. Tekirdağ’ın bu anlamda okul ihtiyacını derslik ihtiyacını ve bunlara hangi periyodlara yayarak inşa edebileceğimizi konuştuk. 2024 yatırım programında buradaki ihtiyaçlarımızın büyük çoğunluğunu giderebileceğimizi öngörüyoruz, planladık, inşallah bir aksilik çıkmazsa onu yapacağız ancak onun öncesinde de Tekirdağ malum deprem bölgesi okullarımızdaki deprem analizlerini bitirmiş durumdayız. Güçlendirmesi gereken okullarımızı güçlendirme takvimimizi oluşturduk, bahar yarıyılına kadar bunların önemli bir kısmı eğitim öğretime açılmış olacak. Bu anlamda da gerekli süreci başlatmış durumdayız. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, Tekirdağ’ın problemlerine sahip çıkan milletvekilleri var. Milletvekillerimize de bu vesileyle teşekkür ediyorum. Her karşılaştığımızda Tekirdağ’la ilgili küçükte olsa bir problemi bizlerle paylaşıyorlar ve çözmemize vesile oluyorlar” dedi. Açılış töreninde Tekirdağ Valisi Recep Soytürk ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş’ta birer konuşma yaparak kervancı ailesine teşekkür ettiler. 

http://avrupayakasi.com.tr/33109/kervanci-ortaokulunu-bakan-tekin-acti.html


İMDAT ŞAHİN